TWENTE BLUCAPS

Twente Bluecaps is de oudste ijshockeyvereniging van Enschede en was één van de eerste reacreatieve ijshockeyverenigingen in Nederland. Wij vinden dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om te ijshockeyen. Je hoeft geen natuurtalent op schaatsen te zijn. Wij leren je de basisvaardigheden. Je moet zelf zorgen voor een flinke dosis doorzettingsvermogen (en een klein beetje lef).

GESCHIEDENIS

Begin 1979 was Benno de Haan betrokken bij de oprichting van de Enschede Lions, een club die er op gericht was om op een zo hoog mogelijk niveau te ijshockeyen. Al snel bleek dat er in Enschede vraag was naar een recreatieve ijshockeyvereniging. Dit was aan het eind van 1979 voor dhr. de Haan de aanleiding om samen met Dhr. Timmerman (penningmeester) en Dhr. Kuipers (secretaris) de recreatieve ijshockeyvereniging de Twente Blue Caps op te richten. Zelf trad hij aan in de rol van voorzitter.

De eerste leden van de club waren afkomstig uit alle lagen van de samenleving. Zo bestond het team uit militairen en politieagenten, maar ook uit ondernemers en zelfs een pastoor was een van de leden van het eerste uur. Later werd de club aangevuld met oud-leden van de lions, aangezien die club begin jaren ’80 ophield te bestaan. Een gemengd gezelschap, allen met een passie voor de ijshockeysport, maar vooral ook met de overtuiging dat plezier in het spelletje en gezelligheid het belangrijkst zijn.

Het recreatieve karakter van de club sluit sportieve prestaties echter niet uit. Door de jaren heen hebben de Twente Bluecaps ook op sportief vlak, zowel vriendschappelijk als in competitieverband, hun sporen wel degelijk verdiend. Het hoogtepunt voor de club waren de goede resultaten in de landelijke Nederlandse jeugdrecreantencompetitie, met een nationaal kampioenschap tot gevolg.

Tegenwoordig is Benno de Haan nog steeds actief als speler en coach van de Twente Bluecaps. Inmiddels heeft zijn zoon Henk-Jan (tevens speler/trainer) de voorzittershamer van hem overgenomen. Het motto van de club is nog steeds dat iedereen moet kunnen ijshockeyen, ongeacht niveau of afkomst.

De Twente Bluecaps, na ruim 30 jaar, still going strong!

VOORZITTER

Henk-Jan de Haan
voorzitter@bluecaps.nl

SECRETARIS

PENNINGMEESTER

BESTUURSLID

Ton Paay

TRAININGSTIJDEN

IJshockey: Dinsdag: 20.15 uur – 21.45 uur  Vrijdag: 21.45 uur – 22.45 uur
Inlinehockey: training Vrijdag: 20.15 uur – 21.30 uur (April t/m September)

UITRUSTING

Leden worden verzocht de volgende spullen bij zich te hebben tijdens training.

 • IJshockeyschaatsen
 • Beenbeschermers
 • Tok
 • Blauwe ijshockeybroek of een girdle met overbroek
 • Borstpantser
 • Elleboogbeschermers
 • IJshockeyhandschoenen
 • Blauwe helm (eventueel met gezichtsbescherming/bitje)
 • IJshockeystick
 • Bluecaps ijshockeysokken
 • Bluecaps trainingshirts (rood en blauw)

CONTACTFORMULIER

Blue caps aanmeldformulier

MEER INFORMATIE

Voor meer informatie over onze ijshockeyclub en/ of businessclub neemt u contact op met onderstaand secretariaat.

Secretariaat:
Kalkerlanden 14, 7542 WG Enschede

E-mail:
secretaris@businessbluecaps.nl

Telefoonnummer:
06 - 212 261 21

Ijsbaan:
Colosseum 90, 7521 PT Enschede
Telefoonnummer:
053 - 460 19 70